Siersmederij Soest Loodgieter & Dakdekkers Soest
Schoonhorst Siersmederij W. van Schoonhorst
Weteringpad 98
3762 ES Soest

06-53 89 60 90

info@wvanschoonhorst.nl
Schoonhorst Siersmederij
Schoonhorst Siersmederij
Schoonhorst Siersmederij
Schoonhorst Siersmederij

Pelletkachel

Gas- en olieprijzen stijgen. Biobrandstof is het alternatief. Biomassa wordt de energiebron van de toekomst. In Europa neemt het gebruik van biobrandstoffen toe. De productie van diverse soorten biomassapellets neemt toe. Zo zijn er b.v. houtpellets, stropellets en pellets gemaakt van restproducten van de koolzaadolieproductie. Houtpellets worden gemaakt van afvalhout en restproducten uit de bosbouw. Er worden geen bomen voor gekapt. Het houtafval wordt fijn gemalen en hiervan worden brokjes geperst. De prijs van houtpellets is al jaren vrij stabiel.

De energiewaarde van 1,8 kg houtpellets is gelijk aan 1m3 gas en dit is 10 kW. Houtpellets zijn te koop vanaf � 0,14 per kg.

Door de installatie van een pellet verwarmingsketel kunt u 50 % of meer besparen op uw verwarmingskosten.

Een pellet verwarmingsketel onderscheidt zich qua warmtecomfort en bedieningsgemak nauwelijks van een gas-cv-ketel. De automatische ontsteking, modulerende werking en digitale bediening garanderen dat uw pelletketel het hele jaar rond optimaal rendeert.

  • De beste benutting van de beschikbare energie door de zelfregelende capaciteitsaanpassing. Dit resulteert in een lagere temperatuur van de verbrandingsgassen en een hoog rendement tot wel 95%.
  • Door de compacte constructie neemt het toestel weinig ruimte in beslag.
  • Bedrijfszeker mechanisme voor pelletdosering, traploos toerentalgeregelde rookgasventilator en exacte dosering van de brandstof- en luchthoeveelheden voor de modulerende werking. Hierdoor wordt een optimale aanpassing aan de warmtevraag van het moment gegarandeerd.
  • Digitale regeling met automatische functiecontrole, bedrijfstand en storingsuitlezing.

Een pelletketel kan zonder boiler (buffervat voor warm cv-water) in het centraleverwarmingssysteem worden ingepast. Wij adviseren echter meestal een boiler te plaatsen, omdat de pelletketel dan langer op maximaal rendement kan draaien en minder aan en uit hoeft te springen. Het rendement en de levensduur van de ketel is hierdoor hoger.

Het is mogelijk om de pelletsvoorraad in de pelletverwarmingketel automatisch te laten bijvullen vanuit een grotere bulkopslag. Hiervoor dient men een silo te plaatsen of een ruimte naast de stookruimte te reserveren voor de opslag van pellets. Met behulp van een tankauto kunt u de pellets laten aanvoeren of big-bag's. Voor het bepalen van de opslagcapaciteit van de bulkopslag is de volgende vuistregel te hanteren:

Ketelvermogen (kW) x Factor 0,9 (m3/kW) = Volume (m3)

Palazzetti.it
Anselmocola.com
Nordjysk-bioenergi.dk

Klik op een foto voor een vergroting
(gebruik eventueel het fotonummer als referentie)Informatie aanvragen

Loodgieters- en Dakdekkersbedrijf Van Schoonhorst is actief in Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht en omstreken.

Naam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
 Onderstaand kunt u eventueel een bestand/bijlage toevoegen:
Bijlage (maximaal 2 Mb)
Bericht
Antispam *
  (naam en e-mailadres zijn * verplicht)
Webdesign by RETO© 2024 Van Schoonhorst