Siersmederij Soest Loodgieter & Dakdekkers Soest
Schoonhorst Siersmederij W. van Schoonhorst
Weteringpad 98
3762 ES Soest

06-53 89 60 90

info@wvanschoonhorst.nl
Schoonhorst Siersmederij
Schoonhorst Siersmederij
Schoonhorst Siersmederij
Schoonhorst Siersmederij

Hout CV installaties

Een houtvergassingsketel is een verwarmingsketel waarin openhaardhout (stukhout) gestookt kan worden.

De ketel wordt in het winterseizoen 1 of 2 maal per dag volgeladen met hout en de verbranding van het hout vindt gedoseerd plaats. Het verbrandingsproces wordt computer gestuurd geregeld m.b.v. een toerental geregelde ventilator.

Na het volladen van de branderruimte met hout, vindt hier de 1e verbranding plaats. Met behulp van een ventilator worden de vrij gekomen gassen uit het hout naar beneden geblazen. Door extra zuurstof toevoer vindt een 2e verbranding plaats, waardoor het gas/lucht mengsel een temperatuur bereikt van +/- 1200 �C. Deze hoge temperaturen zorgen voor een hoog rendement en een schone verbranding. Het rendement van deze houtvergassingsketels loopt op tot 94%.

Door de goede verbranding van het hout blijft slechts 0.5% tot 1% reststof over (mineralen).

De ketel verwarmt water welke direct aan het cv-systeem geleverd kan worden, of opgeslagen wordt in een buffervat (boiler). Deze buffer kan uitgevoerd worden met een warmtewisselaar voor tapwater en eventueel met een warmtewisselaar waar een zonnecollector op aan te sluiten is. De boiler heeft u al nodig voor het verwarmingssysteem met een hout-cv-ketel en daardoor is een geringe investering in zonnecollectoren voldoende om extra brandstof te besparen en er voor te zorgen dat u in de zomer de houtkachel niet hoeft aan te steken om de boiler warm te stoken voor voldoende warm tapwater.

Tevens leveren en plaatsen wij ook moderne en traditionele houtgestookte inbouwhaarden en voorzethaarden en daarbii kunnen wij ook het aanbrengen van een goedgekeurde roest vast talen schoorsteen kanaal verzorgen. Klik op onderstaande links voor diverse modellen.

Palazzetti.it
Anselmocola.com

Klik op een foto voor een vergroting
(gebruik eventueel het fotonummer als referentie)Informatie aanvragen

Loodgieters- en Dakdekkersbedrijf Van Schoonhorst is actief in Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht en omstreken.

Naam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
 Onderstaand kunt u eventueel een bestand/bijlage toevoegen:
Bijlage (maximaal 2 Mb)
Bericht
Antispam *
  (naam en e-mailadres zijn * verplicht)
Webdesign by RETO© 2024 Van Schoonhorst